donderdag 26 februari 2009

Een goed hart voor oude mensen!

Dinsdag 24 februari 2009

Onze 2de dag op de leesmarathon. Lies was weer helemaal de oude en kon er weer volop voor gaan.

Ook vandaag waren de kinderen stil en werkten goed mee. Maar 4u lezen, kan soms van het goede te veel zijn. Daarom zorgden we voor wat variatie en leuke momenten.
We smeten er wat tussendoortjes in (woesch, ik ga op reis en ik neem mee, …). Dit zorgde even voor een break en stimuleerde de kinderen om daarna weer met volle moed verder te lezen.

’s Middags zijn we dan samen bij Nanny gaan eten. Lies nog wat voorzichtig want hier weet je natuurlijk nooit. Want weer ziek worden…

Nog even naar de winkel geweest, bezoekje van Christine en onze buurman. Onze buurman heet Chipi en gaf ons zijn telefoonnummer. Je weet maar nooit in noodgevallen…


Woensdag 25 februari 2009

Deze ochtend kwam broeder Dominiek onze klas in. Om de kinderen warm te maken voor het lezen, vertelde hij hen eerst zelf een verhaal. Hij kan echt heel mooi vertellen. Alle kinderen hingen aan zijn lippen. Ook wij waren gefascineerd.

Vandaag lieten we de kinderen na het lezen van hun boek een tekening maken. Ze moesten een fragment uit het boek kiezen die hen het meeste aansprak. En deze passage probeerden ze te tekenen. Dit was voor de kinderen leuk maar ook voor ons. Op die manier zagen we wat het kind belangrijk vond in het boek.

Bij Nanny was het weer lekker. Kip met groentjes en puree. Soms is het wat moeilijk om te praten met haar want ze is doof. Maar zij vertelt veel en wij luisteren naar haar.
Ze is wel blij met wat gezelschap. En wij natuurlijk ook.

Veel liefs

Lies en Ilse

Geen opmerkingen: